Festonneren & Banderen

Festonneren is het omboorden van tapijt met kwaliteitsgaren. Hierbij wordt een stevige steek aangebracht langs de gehele omtrek van het tapijt. Om deze techniek uit te voeren wordt gebruik gemaakt van professionele machines en materialen.

Voor het omzomen van het tapijt wordt een stevige festonrand gebruikt die qua kleur overeenkomt met het tapijt. Daarbij worden altijd bijpassende polyamide garen gebruikt waarmee de randafwerking een mooie uitstraling krijgt naar uw wens.

Banderen

Bij het banderen van een karpet wordt er met een katoenen band een rand om het karpet genaaid. De zichtzijde van de katoenenband is variërend van 5 tot 12 centimeter hoog. Hierbij wordt de meest bijkleurende band toegepast. Je kan natuurlijk ook variëren  en de kleur van de band zelf uitkiezen. Het voordeel van banderen is dat de hoeken van het karpet niet hoeven te worden afgerond, maar mooi haaks zijn waardoor dit mooier overkomt.

 

Op maat 

Het festonneren van tapijt is altijd maatwerk. Naast vaste maten is het ook mogelijk om bij ons een vloerkleed of karpet op maat te bestellen.